SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

cos na

  • 1. Jaki ryż najlepiej kupować i czym się od siebie różnią? Mam do wybory m.in. takie: biały, basmati, parboiled, jaśminowy, amerykański, naturalny (taki brązowy), jest również w wersji do gotowania w 10min. Chodzi mi o najlepszy w stosunkach cena/smak/jakość. 2. Taki ryż ważymy przed ugotowaniem, tak? 3. Co polecicie do zabrania ze sobią na [...]

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-11-05 23:06:05 Szacuny postu: 0 (cały temat: 101)
  • 1. Jaki ryż najlepiej kupować i czym się od siebie różnią? Mam do wybory m.in. takie: biały, basmati, parboiled, jaśminowy, amerykański, naturalny (taki brązowy), jest również w wersji do gotowania w 10min. Chodzi mi o najlepszy w stosunkach cena/smak/jakość. 2. Taki ryż ważymy przed ugotowaniem, tak? 3. Co polecicie do zabrania ze sobią na [...]

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-11-05 23:15:20 Szacuny postu: 0 (cały temat: 101)
  • Ja tam wolę tłusto :-P 76g tłuszczu w misce a mi nadal mało %-) Za tłuste %-) Co ja czytam O_o Pytanie na śniadanie: pomysł na śledzika? Dorwałem ładne odgłowione. Kilka wrzucę zwyczajnie na grilla, ale z częścią chciałbym zaszaleć i stworzyć coś fajnego - panierowane albo jako składnik sałatki odpadają. Myślicie, że da radę sprawnie usunąć ości i [...]

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-01-25 09:11:09 Szacuny postu: 0 (cały temat: 101)
  • Żadne, obczajałem wcześniej wszystkie z oferty, i niestety każde jest to wyrób garmażeryjny. Lepiej w mięsnym (lub na stoisku w markecie - jeżeli oferują) poprosić o zmielenie na miejscu. Chyba, że chodzi Ci tylko o smak i makro, no to ojciec chwalił sobie wieprzowo-wołowe :P Ocet jabłkowy będzie ok? :O Właśnie zanim cokolwiek z nimi zrobię muszę [...]

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-01-25 11:51:47 Szacuny postu: 0 (cały temat: 101)
  • Żadne, obczajałem wcześniej wszystkie z oferty, i niestety każde jest to wyrób garmażeryjny. Lepiej w mięsnym (lub na stoisku w markecie - jeżeli oferują) poprosić o zmielenie na miejscu. Chyba, że chodzi Ci tylko o smak i makro, no to ojciec chwalił sobie wieprzowo-wołowe :P Ocet jabłkowy będzie ok? :O Właśnie zanim cokolwiek z nimi zrobię muszę [...]

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-01-25 12:14:44 Szacuny postu: 0 (cały temat: 101)
  • Witam, mam kilka pytan, mam nadzieje ze pomozecie:) Mianowicie chodzi o: crunchy, polecacie? Na sniadanie, moze cos o tych platkach powiecie. Druga sprawa to mam problem z kolacjami, przez ostatni czas caly czas smazone, jajka, kurczak ryba, nie przypalone i na odrobinie oliwy, mozna tak caly czas, tzw. codziennie czy nie za bardzo? I co mozna [...]

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-06-02 19:50:58 Szacuny postu: 0 (cały temat: 101)
  • naoglądałeś się warszaskiego koksa, zredukuj na pierogach to pogadamy :-) ale to nie ten temat, nie ten dział... Nie o to chodzi, sam redukuje teraz i trzymam czystą michę, bo jest bardziej sycąca i o niebo lepsza ale dla zdrowia psychiki raz na jakiś czas można sobie pozwolić na jakąś odskocznie typu lody, czekolada, batonik czy nawet te Twoje [...]

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-06-16 21:16:50 Szacuny postu: 0 (cały temat: 101)
  • Normalne masełko 82%. Co do avokado nie wiem czy dojrzeje, w lodówce ten proces na pewno się wydłuży, złóż z powrotem z pestką i zobacz co się stanie, nie próbowałem nigdy tego sprawdzać. Jak jets mięciutkie to na papkię zrobic z kakao i słodzikiem (ja daje ksylitol) taka pasta czekoladowa wychodzi [...]

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2016-01-06 11:04:43 Szacuny postu: 1 (cały temat: 101)
  • Normalne masełko 82%. Co do avokado nie wiem czy dojrzeje, w lodówce ten proces na pewno się wydłuży, złóż z powrotem z pestką i zobacz co się stanie, nie próbowałem nigdy tego sprawdzać. Jak jets mięciutkie to na papkię zrobic z kakao i słodzikiem (ja daje ksylitol) taka pasta czekoladowa wychodzi [...]

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2016-01-06 17:06:38 Szacuny postu: 1 (cały temat: 101)
  • Właśnie wypowiadał się gość z polskiej komisji do zwalczania dopingu, że Zieliński był badany kilkukrotnie wcześniej i że próg wykrywalności nandro na testach do 2,5 nanograma. Przy pierwszym badaniu miał coś 12 nanogramów, a w lipcu spadło stężenie do poniżej 2,5nanograma, więc mógł wystąpić na olimpiadzie, jednakże z badań wynika że musiał na [...]

    Odpowiedzi: 152 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2016-08-11 15:22:32 Szacuny postu: 0 (cały temat: 101)
  • (...) Dziś na ruszt wszedł Kraken. Trening nóg. (...) No popatrz, u mnie też Kraken na nogi. :D 1.Nazwa Kraken 2.Rozpuszczalność 4.5 - rozpuszcza się w moment, ale zostają drobinki 3.smak 4 - słodkie coś, nie wiem co. 4.Pompa 2 - bez rewelacji. 5.Pobudzenie 2 - bez rewelacji 6.Ogólne odczucia 3 - jakoś się robiło nogi przyjemniej niż zawsze, z [...]

    Odpowiedzi: 102 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2017-12-07 22:31:21 Szacuny postu: 1 (cały temat: 101)
  • [BLOG] Krzych666 - Road to 60 w łapie :)

    Post
    Trening dla zaawansowanych

    Nie idzie cos wyslac filmikow musze na mp3 przerobic Musisz wrzucić film na YT inaczej nie dasz radę go udostępnić na forum.

    Odpowiedzi: 255 Ilość wyświetleń: 19356 Data: 2020-02-20 19:30:14 Szacuny postu: 0 (cały temat: 101)
  • [BLOG] Krzych666 - Road to 60 w łapie :)

    Post
    Trening dla zaawansowanych

    Pisałem co robię i jaka jest moja obecna filozofia treningowa. Ciężar w ćwiczeniu zależy od naszej siły. Zwiększam go gdy na kolejnych treningach osiągam więcej powtórzeń. Zazwyczaj jest to po 2-3 kolejnych treningach - poprawa na jednym treningu to wg mnie za mało aby zwiększyć ciężar (wolę sobie dać więcej czasu na okrzepnięcie siły). Będę [...]

    Odpowiedzi: 255 Ilość wyświetleń: 19356 Data: 2020-02-26 12:24:46 Szacuny postu: 0 (cały temat: 101)
  • Tu masz pasztet na zimno i na szybko ;) jak chcesz pieczony to coś wymyślimy http://www.sfd.pl/Dla_opornych%2C_czyli_pasztet_na_zimno_w_sekunde_%3B_-t1016031.html Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2014-05-08 17:24:48 "Usmaż cebulę, usmaż wątróbkę, dodaj boczku, też usmaż, słoninę rozpuść" i koniec końców wychodzi z tego 2x więcej tłuszczu niż [...]

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-05-08 17:24:26 Szacuny postu: 0 (cały temat: 101)
  • gdzieś czytałem ze teflon nie lubi być palony na sucho bo coś się wydziela. Jak pamu nie masz to chociaż na płatek bawełniany oleju i nasmarować teflon to są ilości zero nic, można pominąć.

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-05-20 20:24:52 Szacuny postu: 0 (cały temat: 101)
  • zapomniałem, że każdy na MP się wybiera ;-) gdzieś czytałem ze teflon nie lubi być palony na sucho bo coś się wydziela. generalnie prawdziwy teflon(nie chińskie gówienko z napisem, że to teflon) który opatentowała pierwsza firma został przebadany w każdy sposób i jest w 100% bezpieczny.

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-05-20 21:49:46 Szacuny postu: 0 (cały temat: 101)
  • Kiedyś w biedrze widziałem jakąś kiełbachę (krakowska żywiecka sucha, czy coś z równie skomplikowaną nazwą), napisane było na niej, że na 100g produktu przypada 125g surowego mięsa, czy jakieś takie sformułowanie, w smaku była bardzo smaczna. Dobra jakościowo będzie czy kiepska sprawa z nią?

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-05-25 20:29:44 Szacuny postu: 0 (cały temat: 101)
  • Robiłem mleczko kokosowe z kokosa (1 kokos, woda z kokosa + woda zwykła do 500ml) metodą mokrą (rozrobnienie na maxa kokosa z wodą i wyciśnięcie przez gazę). Po nocy w lodówce rozdzieliło się coś bardzo białego od czegoś mniej białego. Domyślam się, że mleczko rozdzieliło się na olej i wodę (olej u góry). Ten niby olej miał konsystencję twardego [...]

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-06-17 10:25:15 Szacuny postu: 0 (cały temat: 101)
  • Witam. Jako, że ryż z warzywami wchodzi mi bardzo opornie i często uciekam przez to w śmieciowe żarcie ciągle szukam idealnego rozwiązania dla mnie. Wpadłem na pomysł zrobienia coś w rodzaju gołąbków, ale nie do końca. Sam farsz w formie kotletów, czy jest to do zrobienia? Mięso mielone z szynki(niska zawartość tłuszczy) wymieszane z ryżem [...]

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-06-17 22:25:53 Szacuny postu: 0 (cały temat: 101)
  • Nie mam piekarnika aktualnie, ale ma za to kuchnię indukcyjną i możliwość ustawienia stałej temp., czy jeśli wsadzę na sporą patelkę papier do pieczenia, a później na to wylał ciasto (pizza/jakiś pseudo placek) to są jakiekolwiek szanse, że coś z tego wyjdzie?

    Odpowiedzi: 2675 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-07-05 13:58:21 Szacuny postu: 0 (cały temat: 101)